10.9.14

Telayus

Bismillahirrahmannirrahim.. Bila si manis menulis (^_^)

Asalamualaikum. tak moh cakap panjang-panjang. Nak memeprkenalkan inilah TELAYUS!
Yang cikgu dok pum pang sebelum ni.

TELAYUS- Terapi Clay Berfokus

Diaplikasikan didalam bimbingan kaunseling berfokus sahaja.

Cikgu mula penggunaan nya pada 2012. Masa tu try and errow je. Time tu guna pondok. Boleh tengok post sebelum-sebelum ni cikgu ada sebut tentang pondok clay terapi.  Masa tu cikgu bagi penerangan lisan kepada murid. Masuk tahun 2013, cikgu buat penambah baikan berdasarkan kekurangan tahun 2012.

Tahun 2013 cikgu mula pelan-pelan bina bigg book telayus. Makan masa juga sebab nak mencari bentuk clay yang sesuai dan cikgu lebih meminati bentuk "animal". kiut ok!
Dalam masa yang sama cikgu masih meneruskan telayus bersama murid dalam bimbingan berfokus.

Bulan 9, 2013 Guru Besar merasmikan telayus. Tahun 2014 bermula lah sepenuhnya penggunaan telayus..




Tiada ulasan:

Catat Komen