12.2.15

LAMAN DEMI MASA VS GAMUS

Bismillahirrahmannirrahim.. Bila si manis menulis (^_^)

Asalamualaikum kepada semua pembaca blog cikgu. Entry kali ini berkaitan dengan amalan yang AKAN / SEDANG diamalkan di SK Bandar Mas. Rentetan dari amalan ini yang telah dilaksanakan bermulanya pada pertengahan 2014, pihak sekolah akan meneruskan lagi amalan ini pada tahun ini.

Seperti mana ibu bapa/penjaga sudah sedia maklum, hebahan bekenaan Laman Demi Masa ini telah dihebahkan melalui beberapa cara iaitu pertama hebahan dari guru bimbingan kaunseling kepada murid, hebahan guru bimbingan kaunseling kepada semua guru-guru, hebahan guru bimbingan kaunseling kepada ibu bapa di mesyuarat agung PIBG sekolah.

Untuk kali ini cikgu akan hebahkan pula perlaksanaan berkaitan amalan ini di Blog kaunseling ini. Dimudahkan cara peranan yang melibatkan semua pihak seperti dibawah:
GURU-GURU: Guru yang bertugas memastikan akan menyelitkan kata-kata nasihat dan ingatan setiap kali perhimpunan sekolah
MURID: Datang awal atau menepati masa kehadiran ke sekolah
IBU BAPA: Memastikan anak-anak hadir ke sekolah menepati masa
PENGAWAS: Menjaga Laman Demi Masa dan mencatat laporan di Buku Rekod Harian Murid Datang Lewat Ke Sekolah
GURU B&K: Kelompok Bimbingan Berfokus Murid Datang Lewat

Diharapkan murid-murid SK Bandar Mas bukan sahaja cemerlang akademiknya tetapi juga bersahsiah diri terpuji dengan mematuhi masa. Moga anak-anak SKBM berdisiplin dan membawa sikap ini di alam pekerjaan kelak. AminnTiada ulasan:

Catat Ulasan