11.7.19

Board Game Gempur Buli (Gamifikasi)

Bismillahirrahmannirrahim.. Bila si manis menulis (^_^)

Capai objektif. Cuti sekolah siapkan Board Game Gempur Buli (Gamifikasi). Esok murid sekolah kita boleh buat bimbingan ya. Tahun 2019 bimbingan banyak berbentuk edugames 






Read More...

Tool BBB Board Games Berfokus

Bismillahirrahmannirrahim.. Bila si manis menulis (^_^)

JOM KITA TAWAN HATI MURID dengan pelbagai TOOL BBB.Alhamdulillah syukur pada Allah Team 1 in progress.Dah berhasil bina BBB,tak sabar nak lihat hasil keseluruhan Team 1,last tugasan 28hb tapi ada yang dah siap awal.Fuhh superb hasilnya.Tetiba sekelip mata dah ada INOVASI sendiri.Siapa nak jadi Team 2 sila buh nama di komen.Team 2 kita bina BBB lain pula.Syarat mudah.Tahu power point,ada usaha nak mencuba,dengar arahan dan siapkan tugasan.PERCUMA ja saya ajari.Ini saja saya dapat bantu rakan-rakan dengan ilmu milik Allah.Nawaitu saya nak ramai lahirkan GBK MENDEPANI ABAD 21 selari dengan zaman pelajar kita. 




Read More...

Transformasi Bilik Pengurusan BNK kalike 4

Bismillahirrahmannirrahim.. Bila si manis menulis (^_^)

Benornya ini perubahan bilik UBKkali ke 4  hihihihi...adoiii...  penat benornya nak ubah-ubah tapi sebab nak semangat baru. Ini bilik 1 bay je. Siapa yang bilik 1 bay tu boleh lah cedok idea.huhuh

Transformasi Bilik Pengurusan BNK 89%in progress. 2 minggu berkampung cat,panjat,paku. Target 26hb siap. Kali ni banyak guna drawer kedai DIY n ECO je yang mampu,kewangan sendiri. Poket nipis hihihi.. Papan kenyataan tak sentuh/ upgrade lagi. Sikit lagi jijah,pelan-pelan walau pun sorang. Kita nak sambut murid baru dengan semangat baru 🙆
#BimbinganMendepaniAbad21 

SELEPAS














Read More...

Dokumentasi Laporan Penuh Program/Aktiviti UBK

Bismillahirrahmannirrahim.. Bila si manis menulis (^_^)

Asalamulaikum semua. Ini adalah Dokumentasi Laporan Penuh Program/Aktiviti Unit Bimbingan Kaunseling 2018 dan Laporan Kelas Bimbingan Berfokus PPS,PD,PKM,PK 2018 kepada Guru Besar.  Cikgu-cikgu buat bagaimana? mesti lebih baikkan? saya seadanya saja. 
#BimbinganMemacuAbad21   











Read More...

Pamplet BNK

Bismillahirrahmannirrahim.. Bila si manis menulis (^_^)



Read More...

Pamplet ProgramSekolah

Bismillahirrahmannirrahim.. Bila si manis menulis (^_^)

Segala pamplet, buku program Unit BNK dan sekolah saya memang suka simpan. Ini adalah rujukan juga sebagai dokumentasi kerja nama kita yang ada dalam bahan tersebut.  


Read More...

Birthday Flourish Fasa 2

Bismillahirrahmannirrahim.. Bila si manis menulis (^_^)

MENGGEMBIRAKAN ORANG LAIN 1 IBADAH. Happy Birthday Flourish Fasa 2. Seramai 297 murid, 17 guru dan 6 pekerja swasta yang diraikan. Ada 211 biji kek, pulut kuning,dessert, bombalini dan muffin. Alhamdulillah disertakan dengan aiskrim, air, dan goodies coklat kuaci. Semua 572 murid,48 guru,4 PPM,2 akp dan 9 pekerja swasta dapat menjamu selera dan berkongsi rezeki. Terima kasih ibu bapa dan warga sekolah meraikan bersama. Majlis berjaya kerana anda semua 































Read More...